Blog

Op tapas-stap

Feestelijk uitje

Vorige week zijn we op tapas-stap naar Rotterdam geweest. Om inspiratie op te doen, om ons zelf gewoon te trakteren en omdat het lekker & leuk is. En ons uitje bleek een echt feestje te zijn want we hebben volop genoten.

Hollandse vs Spaanse tapas

Je zou het beroepsdeformatie kunnen noemen om te kiezen voor tapas als thema van ons uitje ware het niet dat ik bekend sta als ‘vermijder’ van tapasetentjes. Dat is soms raar aangezien 2 van de 3 groepen kiezen voor de kookworkshop Tapas maken. Toch, in Nederland kan tapas eten bijna alleen, hoe kan het ook anders, op z’n Hollands: alles tegelijkertijd op tafel en dan met een aparte opscheplepel je eigen bordje vol schuiven. Nu ben ik heus wel gek op tapas, hoor, maar dan zoals het is bedoeld namelijk als borrelhapje bij een mooi glas wijn en niet als diner.

Nieuwsgierig

En dat laatste is dan ook waar we voor zijn gegaan bij dit personeelsuitje. De organisatie was goed voor een zorgeloos uitstapje vanuit Apeldoorn. Vier adresjes zouden we ‘ontdekken’ om inspiratie op te doen; twee van een deelnemer die eerder mee had gedaan aan een workshop en twee van onszelf. Uiteindelijk hebben we maar twee gedaan want o, wat genoten we van de combinatie tapas – omgeving – wijn – gezelschap! En nieuwsgierig als we waren, hebben we zowel (mede)gast als personeel van de locaties van alles gevraagd. Over beleving, ingrediënten van de tapas, voorkeuren en om alles op een andere manier te bekijken dan wij gewend zijn.
acties

Out of the box presentatie

We zijn dus de uitdaging aangegaan om, hoe cliché, out of te box te denken. Hoe je met bekende ingrediënten en onderdelen onbekende combinaties kunt maken. Heel vaak wijzen we onze deelnemers op juist die onbekende ingrediënten om je Spaanse hapje zo typisch (en) lekker te maken. Door te kiezen voor een sherrry-azijn in plaats van de bekende natuurazijn. Met veel passie en enthousiasme proberen we deelnemers over te halen om voor het onbekende te gaan in plaats te kiezen voor het gangbare. Immers, er zijn zoveel mogelijkheden om van jouw hapje, Spaans of niet, een waar feestje te maken. Oftewel, soep hoef je niet persé te serveren in een soepkom maar dat kan ook best in een mooi glas. En dat is wel zo handig als je aan de bar staat te genieten van je hapje….

Het programma

Nieuwsgierig geworden naar onze tapasstap in Rotterdam? Let wel: we gaan natuurlijk nog voor de twee overgebleven adresjes maar vraag gerust naar ons programma. Dat krijg je gratis en voor niets als service van de zaak. Het is de moeite waard als feestelijk uitje met je vrienden, vriendinnen of collega’s!

Comments are closed

© 2020 Gaos Events. Alle rechten voorbehouden.