Sushi workshop

let's roll

Sushi maken

Sushi workshop Nederlanders zijn gek op sushi, en wat is er leuker dan tijdens een workshop zelf deze kleine sierlijke hapjes te leren maken? Bij het kiezen van de ingrediënten loopt het water je vast al in de mond. Ga je voor traditioneel met komkommer of probeer je een gekke combinatie van banaan, taugé en pindakaas. Probeer het gewoon door het zelf te doen!

Locaties: leuke plekjes in Apeldoorn – Deventer – Zutphen

Geen visliefhebber?

Vis en sushi zijn wel beste maatjes. De oorsprong van sushi ligt tenslotte in de conservering van vis door het te laten fermenteren met rijst. Het kan zijn dat je niet van vis houdt. Niks aan de hand, sushi hoeft niet per se met rauwe vis. Aan het begin van de 19e eeuw kreeg de tegenwoordige sushi vorm in Tokio, met verschillende soorten vis, zeevruchten, groente en zeewier.

Wil je sushi met groente maken? Dan zijn er komkommer, avocado, bosui en andere groenten. Ook fruit is lekker. Kies voor sushi met mango, banaan, of fruit naar eigen idee. Gekke combinaties zijn soms verrassend lekker!

Hoe ziet de sushi workshop er uit?

De ingrediënten staan al klaar, de kleefrijst is alvast gekookt. Je wordt ontvangen met thee, saké, misosoep en Japanse nootjes. Onder professionele begeleiding ga je zelf sushi maken. In groepjes van twee maak je verschillende soorten zoals hosomaki, futomaki, uramaki (Californian roll), nigiri met 3 toppings met ingrediënten die we ook zelf maken zoals tonijnsalade voor de gunkan en omelet (tamago).

Eerst leer je hoe je de sushi moet maken, daarna maak je je eigen favoriet en natuurlijk eten jullie het daarna ook lekker op.

 • Prijs: € 42,50 p.p. incl. BTW en is inclusief ontvangst, onbeperkt thee, sushi en dessert
 • Waar: Apeldoorn, Deventer en Zutphen
 • Voor wie: Voor wie: min. 10 en max. 15 personen.
 • Wanneer: geef ons je gewenste datum door en wij passen onze agenda daar op aan
 • Duur: 3 uur

Boek nu jouw sushi workshop

Waan je in Japanse sferen

Natuurlijk sta je niet tussen de theestruiken sushi te rollen. Maar workshoppen in Japanse stijl mag je toch op z’n minst verwachten! Ga er dus gerust van uit dat je aan een mooi, volgens Japanse etiquette, gedekte tafel zit. Na afloop trek je je speciale kookschort uit, poseer je voor de ondergaande (rode) zon en ga op de foto met kimono aan en rijsthoed op. Trek je beste Japanse gezicht en lach naar het vogeltje…

Ga naar Acties kookworkshop

Je houdt ook nog wat over aan de kookworkshop

Loop je altijd te klungelen met die verrekte stokjes? We gaan je ook leren hoe je daarmee eet. Krijg je er gewoon bij. Zomaar.

Al onze workshops zijn te boeken voor zowel bedrijven als particuliere groepen. De workshop sushi maken is geschikt voor teambuilding voor je personeel, maar ook voor gezelligheid met vrienden of familie. Je hebt namelijk niet alleen een leuk uitje, maar ook een gezamenlijk etentje. En dat voor de prijs waar je normaal alleen voor uit eten gaat!

Tijdens onze workshop doe je inspiratie op en leer je een aantal hapjes maken waarmee je thuis ook de sier kunt maken. Het is eerst misschien nog even zoeken naar de juiste ingrediënten en werkwijze maar gegarandeerd dat je het thuisfront ook kunt trakteren op heerlijke zelfgemaakte sushi.

Gaos Events: jouw specialist in de Stedendriehoek

Gaos Events heeft vele jaren ervaring in het organiseren van evenementen en uitjes. Daarmee zijn wij jouw persoonlijke specialist in de Stedendriehoek Apeldoorn – Deventer – Zutphen. Voor onze kookworkshops hebben we in iedere stad een geschikte locatie. Ons programma zit bomvol met leuke workshops en activiteiten, van kant-en-klare uitjes tot eventorganisatie. Tip! Combineer deze kookworkshop met:

 • Uitkoop drankjes tijdens de workshop vanaf € 9,50 p.p.
 • Puzzeltocht de Nachtbraker
 • Workshop Japanse vechtsport
 • Stoelmassage voor organisator
 • Kortingsboekje per stad
 • Goody bag in stijl: recepten, zakje sushirijst, ingelegde gember, chopsticks, etc.
 • Bos chrysanten voor de organisator / jarige / vrijgezel / jubilaris
 • Fotosleutelhanger
 • Demo naam schrijven in Japanse tekens
 • Digitale uitnodiging in stijl

Let op: het toevoegen van extra’s is van invloed op de prijs per persoon

Weten wat er wel en niet mogelijk is? Of heb je zelf geen idee en wil je advies over de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.