Blog

Kookworkshop als bindmiddel

Kookworkshop als bindmiddel

Volgens ds. Han Wilmink is koken de ideale manier om mensen met elkaar te verbinden. Zie interview Stentor vrijdag 6  februari jl. Zelfs als zij verschillende geloofsovertuigingen hebben!

Het is een uitspraak naar mijn hart. Tijdens onze zakelijke kookworkshops zien wij dat deelnemers zich eerder op hun gemak voelen om met elkaar over een gemeenschappelijk en niet persoonlijk onderwerp te praten. Ze hebben eerder contact met elkaar en kunnen, desgewenst, dit aangrijpen om gemakkelijker op andere onderwerpen over te stappen.

Naar mijn mening zou bij dit laatste een soort van mediator een hele goede aanvulling zijn. Als dit tenminste doel is van het culinaire uitje. Natuurlijk heeft een kookworkshop een hoge funfactor maar het is vaak zonde om te zien dat er niet beter gebruik van gemaakt wordt als het om een bedrijfsuitje gaat. De mediator zou de verbindende rol van de kookworkshop kunnen aangrijpen om meer te weten te komen van de medewerker, soorten medewerkers (lees: afdelingen) met elkaar in contact brengen om zodoende meer begrip voor elkaar te krijgen.

Natuurlijk, op een ontspannen manier met elkaar omgaan en genieten van zelfgemaakte gerechten is belangrijk.acties
Maar nog nooit is er een  contactpersoon bij het bevestigen van een kookworkshop met de vraag gekomen om niet zoveel gerechten te maken. Zodat er meer tijd is om met elkaar te praten. Of dat er tijd ingepland kan worden voorafgaande aan de workshop om een vraagstuk te introduceren waar dan tijdens het diner nog op doorgepraat kan worden.

Het is dus mogelijk om slimmer gebruik te maken van de tapasworkshop. En daar worden wij met onze kookworkshops, kant-en-klare uitjes en events ook weer beter van. Hoezo verbinden?

Comments are closed

© 2020 Gaos Events. Alle rechten voorbehouden.