Blog

Kooklustige vrijgezellen

Zelf gezegend met een relatie van bijna 20 jaar, kan ik toch zo inleven met mensen die het maar niet lukt om een partner voor het leven te vinden. Die van mij zag ik op school; gewoon in een tussenuur zittend aan de koffietafel. Kapitalen heb ik uitgegeven aan kopjes koffie om maar bij hem in de buurt te komen. En wat een geluk voor mij: na een tijdje was hij verslaafd aan mij en ik aan de koffie.

Daarmee is voor mij aangetoond dat er een belangrijke band bestaat tussen eten en relaties. Allerlei soorten relaties. Wat de favoriete kleur van mijn beste vriendinnen is, zou ik niet weten. Wel dat de een niet van cocos houdt en de ander niet van ‘vleeskluiven’. Dat de ene buurvrouw dol op mayonaise is en de ander het zonde vindt om haar keuken vies te maken!

Liefde gaat bij mij door de maag. Het is symbool voor zorgen voor de ander, voor gezond zijn en blijven en het prettig hebben. Ontspannen en genieten. Ik kan me dus ook helemaal voorstellen dat vrijgezellen tijdens hun eerste date naar het restaurant gaan om elkaar beter te leren kennen.

Maar tegelijkertijd begaan ze dan wel een grote fout. Bij de allereerste keer gaat het niet om diepgang. Integendeel zelfs. Tegen de tijd dat jij bij het dessert denkt: dat wordt ‘m niet, hebben je feromonen bij het voorgerecht onbewust al lang hun werk gedaan. No weddingmaterial en dus uitzitten die avond. Dubbelpech want het restaurant of speciale gerecht hebben eveneens voorgoed hun glans verloren.

Ga in vredesnaam naar het café, een koffiebar of strandtent om elkaar voor het eerst te ontmoeten. Als het klikt en je wilt verder, kun je thuis afspreken om hem of haar met simpele gerechten uit de workshop erotisch koken te verleiden tot meer….. Kooklustig!

Comments are closed

© 2020 Gaos Events. Alle rechten voorbehouden.