Blog

Keuzestress

Nu ik er achter ben gekomen dat ik helemaal niet zo flexibel ben als ik altijd dacht, is het tijd om mezelf een schouderklopje te geven. Ik ben nl. erg goed in het maken van keuzes. En dat lijkt tegenwoordig een zegen te zijn.

Geen keuzestress bij tapas workshop

Keuzes maken over leuke dingen is gemakkelijk. Een kant-en-klaar uitje bedenken en organiseren is niet moeilijk. acties Nieuwe gerechten proberen voor de tapas workshop is gemakkelijk. De moeilijkheid ligt ‘m in ‘het vinden van iets’ als je zaken niet begrijpt. Daar word ik behoorlijk onzeker van en komt de keuzestress om de hoek kijken. Je moet tegenwoordig alles weten en maak je een keuze die slecht uitvalt? Dan hoor je simpelweg: tja, dat had je kunnen weten als je na had gedacht. Kijk, dan haak ik af. Irritant. Ik weet niet alles en dat wil ik soms ook wel zo houden.

Durf te vragen

Tenminste als het om zaken gaat waar andere mensen beter in zijn. In boekhouden, bijvoorbeeld. Of loodgieten, tekstschrijven en belastingaangifte. Toch ga ik daar mee om omdat informatie hierover jou via de vele soorten media moeiteloos kan bereiken. De truc? Ik heb mezelf nl. aangeleerd om in dit soort gevallen door te vragen.

Door schade en schande heb ik dit geleerd. Ik vergat door te vragen om te begrijpen. Met als dieptepunt het hebben van een eigen zaak binnen een jonge franchiseformule. Het management wilde destijds alles; veel producten, veel omzet, veel reclame en alles snel. Maar door de roze bril die ik op had, vergat ik dingen te vragen. Het is uiteindelijk niet goed gegaan.

Kookworkshops schelen tijd, energie en geld

Door de grote impact hiervan heb ik me, meer dan voorheen, voorgenomen om voor alles wat ik doe de tijd te nemen. Ik denk na bij het maken van de kookworkshops over locatie, inhoud, prijs, presentatie etc. zodat het de organisator tijd, energie en geld scheelt. En ja, dan duurt het maar wat langer voordat iets werkt. Ik kies ervoor om de prijzen laag te houden zodat kleine groepen hier aan mee kunnen doen en de prijs-kwaliteitverhouding goed is. De marges zijn daardoor niet hoog; het snelle geld is niet voor mij weggelegd. Maar als bedrijfsuitjes hierdoor niet doorgaan omdat er niet te onderhandelen valt over de prijs, is dat jammer. Ik accepteer dat. Het vermogen om keuzes te maken maakt mijn leven overzichtelijker en zorgelozer. Kom maar op met je vragen over onze kookworkshops als jouw complete uitje. Ik heb er waardering voor!

Comments are closed

© 2020 Gaos Events. Alle rechten voorbehouden.