Blog

Een goede buur

Het is burendag geweest. De nationale burendag wel te verstaan want in Nederland is dat alleen op 21 september. Maar bij mij is dat het hele jaar door! Ik houd van mijn buren en laat hen dat regelmatig merken. Stoepje aanvegen, kliko terugzetten, koffie drinken en grote taarten delen met elkaar. Ik vind dat gezellig en door dingen samen te doen versterk ik de band die ik met mijn naaste buur  wel wil hebben.

Nieuwe kookworkshop

Bij het (laten) schrijven van de webtekst voor de nieuwe kookworkshop kwam het woord saamhorigheid naar voren. Ik heb er eerst eens even 5 minuten naar zitten staren. Allerlei gedachten en gevoelens vlogen door mijn hoofd. Mooi en treffend maar o, wat een ouderwets woord. Het is ook een woord dat ‘ons’ raakt. En daarmee bedoel ik ‘ons Nederlanders’.
Eén van mijn andere hobby’s is vrijwilliger zijn binnen de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn. Binnen die organisatie zoeken we op dit moment naar een businessmodel waarbij commerciële handel mogelijk is o.b.v. zogenaamde Oranjewaarden. Een hele klus en al snel kwamen we uit bij begrippen als gezellig, verbroedering, handel en saamhorigheid. Het zit ons blijkbaar in het bloed: samen iets doen om vooruit te komen en de zoektocht daarnaar (handel!).

Samen koken en eten

Het niet helemaal toevallig dat dit de strekking is van (de tekst voor) de nieuwe workshop en van mijn vorige blogs. Kijk maar eens bij Koken als bindmiddel en Kooklustig. Eten en drinken blijft een gemeenschappelijke factor. Wij Nederlanders hebben overal een mening over en wat is er dan leuker om het met elkaar over eten en drinken te hebben. Het schept een band.

Vrijgezellenfeest voor vrouwen

Die band is belangrijk als je een geslaagd uitje wilt organiseren. acties Voor jezelf of voor iemand anders zoals een jubilaris of vrijgezel. Als het niet klikt onderling, wordt een uitje nooit leuk. En dat is erg sneu als het een ‘once in your lifetime-activiteit zou moeten zijn. Een workshop is dan een passende oplossing omdat je wat te doen hebt en niet de hele avond aan 2 tafelgenoten vast zit. Vooral bij een vrijgezellenfeestje voor vrouwen is dat erg handig omdat er vaak van tevoren al heibel in de tent is voordat het feestgedruis losbarst. Sorry, dames, maar doe niet zo moeilijk! Ga toch lekker ongegeneerd  lachen, eten en drinken met elkaar, zoals bijvoorbeeld tijdens de workshop erotisch koken. Interessant om dat ook eens met je eigen buren te doen…..

Comments are closed

© 2020 Gaos Events. Alle rechten voorbehouden.