Blog

Gaos Verlinken

Jouw complete event zoeken en vinden

Al zoekende naar gasten voor m’n kookworkshops doe ik mijn best om op allerlei manieren gevonden te worden. Dacht ik vroeger in termen van bonnetje-knippen-uit-krant nu is internet al lang de plek waar je gevonden wilt worden. Natuurlijk.

Natuurlijk promoten

In mijn vorige blog over keuzes maken heb ik verteld dat ik graag iets wil aannemen van specialisten als ik zelf niet zo thuis ben in de materie. Welnu, laat ik een specialist (Letterzaken.nl) tegenkomen die het niet (zo) erg vindt dat ik ook zelf aan de slag ga. Ik ben eigenwijs. Dus heb ik de schouders eronder gezet en, al vragende, ben ik aan de slag gegaan om mijn website op een natuurlijke manier te promoten (lees: niet met grote zakken geld zwaaien om de hoogste plaats in de zoekmachine te kopen!). Dat principe is dan weer niet erg veranderd ten opzichte van vroeger.

Logisch zoeken naar je event

Al snel kwam ik het fenomeen linkbuilding tegen. Het valt me al een tijdje op dat er heel veel overeenkomsten zijn tussen linkbuilding en het zoeken naar het juiste event voor jouw vrijgezellenfeestje, familiedag of teamuitje.

In beide gevallen is de truc om te weten op welke plekken je de juiste informatie aantreft om via die plekken gevonden te worden en/of iets te vinden. In het geval van linkbuilding ga je, met een beetje creativiteit, op zoek naar websites waarvan je vindt dat die belangrijk voor jouw website zijn. Bijvoorbeeld, de website van Uit in Apeldoorn. Vervolgens probeer je samen te werken door een vermelding te krijgen op die website. Je lift als het ware mee op het succes van die sites. Heb je een heleboel vermeldingen zoals gratis advertenties, bedrijfspresentaties, URL-vermeldingen, blogs etc. dan kun je sneller opgemerkt worden door jouw doelgroep.

Gaos website als eindbestemming

Als ik dit vertaal voor Gaos Events dan is de website symbool voor het internet waar jij als organisator die vermeldingen allemaal tegenkomt. Beschouw het als een soort van eindbestemming om in 1x een (kant-en-klaar programma voor je) event samen te stellen. Immers, je surft eerst eens even de pagina’s met de producten door en bepaalt dan welke voor jou belangrijk zijn. acties
Vervolgens probeer je die producten in te passen op de wensen van jouw uitje. Heb je een heleboel wensen dan kun je sneller tot een keuze komen; wel of niet een kookworkshop, wel of niet met extra’s als een goodie bag, wel of niet in Apeldoorn etc. En komen er meer nietjes dan welletjes uit die gezamenlijke zoektocht? Dan is er nog altijd de uitdaging om jou tips te geven voor een betaalbaar en compleet event buiten Gaos. Dat schept een band waar je later profijt van kan hebben. En dat is bijna evenveel waard als een éénmalige relatie gekocht met die grote zakken met geld!

Comments are closed

© 2020 Gaos Events. Alle rechten voorbehouden.