Blog

Bedrijfsuitje leuker voor jou en de baas!

Van de belastingdienst moeten wij ons uitje in één van onze locaties houden. Dat is goedkoper. Kun jij met één van je kookworkshops naar ons toe komen? Met deze zin was ik gelijk verkocht.

Vastbijten

Toen ik daar vervolgens op doorvroeg, hield de kennis over het hoe en het wat op. Nu snap ik persoonlijk best dat de organisator in kwestie niet verder komt dan de opmerking dat het goedkoper schijnt te zijn. In de verschillende artikelen over dit onderwerp, wordt zo wat in elke zin verwezen naar de website van de Belastingdienst om het zelf maar uit te zoeken omdat het bijna ondoenlijk is om de materie op een logische manier uit te leggen. Dus ben ik daar als rasechte pitbull in gedoken en heb me vastgebeten in dit onderwerp. En ondanks dat de technische termen van 3x-de-woordwaarde me als snel voor de ogen dansten, ontkwam ik er niet aan een soort van gevoel van bewondering te voelen voor de organisatie Belastingdienst.

Belasting inspirerend

Zoals iedereen heb ook ik begin dit jaar opdracht aan de accountant gegeven om de BTW en IB-aangifte te doen. Geloof het of niet maar deze periode van het jaar was voor mij best inspirerend. Je wordt gedwongen om concreet naar je reilen en zeilen te kijken van het afgelopen jaar en het zet mij aan om vooruit te kijken. Tevens is het de sport om te kijken waar iets te halen ‘zou kunnen vallen’.
Maar sinds een paar jaar is de lol er zo langzamerhand aan het afgaan. Het klopt nl. echt dat aangifte steeds minder tijd kost doordat steeds meer gegevens vooraf in gevuld zijn. En zijn er steeds minder mogelijkheden om aftrekposten op te voeren. Geef toe, dat is als uitvoerend orgaan best knap, toch?

Vertaalbureau

Ga d’r maar aan staan. Je krijgt van boven (lees: regering) door wat je moet doen en van onderen (lees: het volk) het verwijt dat je dat doet. Het kan niet anders dan dat er zo langzamerhand een vertaalbureau is binnen de Belastingdienst met een hele batterij aan commerciële tekstschrijvers. Want het is een vak apart om technische termen om te zetten in Jip-en-Janneke-taal en dan ook nog ’t liefste eentje die zgn. verkoopt. Ik heb dat zelf mogen doen bij het Noorder Dierenpark door iedere week persberichten te schrijven waarin biologische termen verboden waren. En ik heb er zelfs blog aangewaagd, Gaos verlinken, waarin ik de zoektocht naar het ideale event vergelijk met Linkbuilding. Moeilijk!

Leuker en goedkoper bedrijfsuitje

Hoe het dan zit met dat goedkope bedrijfsuitje voor de baas? Nou dat zit zo. Van de regering krijgt jouw baas een potje voor leuke dingen die met het werk te maken hebben. actiesDe inhoud van dat potje is gebaseerd op alle lonen van werknemers in het bedrijf. Geeft de baas in z’n totaliteit niet meer uit aan leuke dingen dan hoeft hij daar niet belasting over te betalen. En die belasting hoeft je baas dan niet meer te halen uit dat potje wat hij stiekem wel deed; oftewel, blijft er net even wat meer geld over om het drankenarrangement bij de kookworkshop te doen. Bijvoorbeeld.
En o ja, laat het houden van het uitje in ‘eigen huis’ nu net buiten dat potje vallen. Best makkelijk, toch?

Comments are closed

© 2020 Gaos Events. Alle rechten voorbehouden.